HemSitemapKontakt      

Digitala Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev så får du löpande information om nya produkter, applikationer, referenser och om oss på EKOVENT. Nyhetsbrevet kommer ut 2-3 gånger per år. Tänk på att alla fälten måste fyllas i!
Namn:
 
Företag:
 
Tel:
 
E-postadress:
 

Arkiv Nyheter

Nyheter

 

Snabbvalsguide Fläktar hjälper dig till rätt val!

Med vår Snabbvalsguide Fläktar får du en bra översikt av vårt breda fläktprogram.
Bläddra igenom den så hittar du massor av information om fläktar för ventilation och brandgasevakuering. Guiden hjälper dig att snabbt hitta rätt fläkt för många olika sorters applikationer. Välj mellan axiella, radiella, jetfläktar eller kanalfläktar. Du hittar även ett brett urval av tillbehör.

Läs mer

Publicerad 2017-12-06
 
 
 

Annica Merkel ny innesäljare i Vellinge

Vi förstärker vår säljorganisation i Vellinge med Annica Merkel som kommer att arbeta som innesäljare. Primärt kommer Annica att förstärka och supporta Stockholmsregionen.

Annica har många års erfarenhet av teknisk försäljning inom både ventilation och HVAC. Närmast kommer Annica från IMI-Hydronic Engineering AB men har även jobbat som säljare på Systemair AB.

Vi hälsar Annica välkommen.

Publicerad 2017-09-12Annica M  
 
 

Produktionschef

Vi söker nu en initiativrik och drivande Produktionschef som kan tillvarata den väl fungerande produktion vi har idag, men också med förmågan att ”lyfta” produktionen till ännu högre nivå i takt med att företaget växer. Befattningen är placerad direkt under VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Läs mer här.

Publicerad 2017-07-12
 
 
 

EKOVENT söker Försäljningsingenjörer till Stockholm, Göteborg och Umeå

Vi söker etablerade Försäljningsingenjörer inom luftbehandling eller med erfarenhet från ventilationsbranschen. Vi söker försäljningsingenjörer till Stockholm, Göteborg och Umeå!

Vågar du anta utmaningen att arbeta med vår tillväxt? Du kommer in i en spännande och växande organisation med höga mål. Vi erbjuder en varierande och stimulerande tjänst där du får utrymme att vara med och påverka och utveckla din roll. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter. Läs mer här

Publicerad 2017-06-22
 
 
 

Innesäljare

Vi behöver förstärkning inom innesälj och back office, där du arbetar aktivt med försäljning och våra kunder i främst Stockholmsregionen och norra Sverige. Du kommer att arbeta med försäljning, offert- och orderhantering; registrera och administrera order i vårt ERP system Monitor, vara våra kunder behjälpliga på olika sätt, följa upp offerter och bl a ansvara för uppföljning och leveranstider på våra kundorder. Då vi har ett brett produktsortiment är det viktigt med ett stort intresse för teknik och våra produkter. Tjänsten är en tillsvidareanställning, med omgående tillträde. Läs mer

Publicerad 2017-06-22
 
 
 

Gör dig redo för Löparfest den 16 september!

Äntligen är det dags att börja planera för årets Löparfest. Den 16 september hälsar vi dig och alla andra entusiastiska löpare välkomna till startlinjen.

Anmäl dig senast den 25 augusti, så bjuder EKOVENT på anmälningsavgiften. Som vår gäst får du dessutom tillgång till VIP-tältet där vi bjuder på massage, förfriskningar och lättare förtäring. Och som om inte det vore nog får du T-shirt, medalj och presenter som tack för att du deltar.

Läs mer

Publicerad 2017-04-18EKO 1/2-Maran 2017  
 
 

Magnus Sjöberg ny säljare i Vellinge!

Vi förstärker nu vår säljorganisation i södra Sverige med Magnus Sjöberg som kommer att arbeta med våra ventilationsprodukter, fläktar och luftbehandlingsaggregat. Magnus har många års erfarenhet av teknisk försäljning av brandklassade produkter för marint bruk och försäljning av polymera produkter. Han är lösningsorienterad, har stort tekniskt intresse, drivs av projektförsäljning oavsett storlek och kommer närmast från Trelleborg Industri AB.

Vi hälsar Magnus välkommen.

Publicerad 2017-02-09Magnus S  
 
 

VAV-/CAV-spjäll för energieffektiv reglering av till- och frånluft

Vi har ett brett sortiment av VAV- och CAV-spjäll för reglering av till- och frånluft i många olika typer av applikationer. Här ingår även smarta styr- och reglersystem för modern, exakt och energieffektiv ventilation. Läs med under respektive produkt. Läs mer under Produkter/VAV-/CAV-spjäll.

Läs mer här

Publicerad 2016-10-26VAV- CAV Spjäll  
 
 

Tack för en härlig familjefest!

Med perfekt löparväder och nästan 1 400 taggade deltagare på startlinjen kan det inte gå fel – Löparfesten gjorde succé i år igen och med nytt deltagarrekord. Och detta tack vare er, alla ni som sprang, hejade och gjorde 2016 års tävlingar till en fantastisk familjefest!

Läs mer

Publicerad 2016-09-23Maran 2016  
 
 

Ny Försäljningschef - Gabriella Wikander Johansson

Vi hälsar Gabriella Wikander Johansson välkommen som vår försäljningschef för Sverige! Med hennes inträde i organisationen kommer vår marknadsbearbetning att ytterligare förstärkas.  Gabriella är civilingenjör i grunden och kommer närmast från Trelleborgskoncernen, där hon som Regional Manager Nordic under de senaste 9 åren arbetat med försäljning och marknadsföring av industriprodukter. Med sina djupa kunskaper inom materialutveckling har hon dessförinnan arbetat med produktutveckling och även verkat som teknisk produktchef.

Publicerad 2016-08-30Välkommen Gabriella  
 
 

Klara, färdiga – Löparfest 17 september!

Nu är det återigen dags att se över löparskorna, öva på hejarramsorna och anmäla sig till årets Löparfest. Vi ses på startlinjen den 17 september! Som gäst till EKOVENT har du det alltid lite extra förmånligt. Vi bjuder dig på anmälningsavgiften om du anmäler dig senast den 26 augusti, dessutom får du T-shirt, medalj, presenter och tillgång till vårt VIP-tält med massage, förfriskningar och lättare förtäring.

Läs mer

Publicerad 2016-05-17Löparfesten 2016  
 
 

Alexander Viström ny säljare i Stockholm

Vi förstärker nu vår säljorganisation i Stockholm och har anställt Alexander Viström som ny säljare. Alexander kommer att arbeta med våra ventilationsprodukter, fläktar och luftbehandlingsaggregat. Han kommer närmast från Bevego där han arbetat som säljare  inom affärsområdet Ventilation med produkter som kanalsystem, don, fläktar, aggregat m m. En bred erfarenhet som passar bra i hans arbete med våra produkter.

Vi hälsar Alexander välkommen och lycka till!

Publicerad 2016-05-16Alexander V  
 
 

Nya brandspjäll med lättare montering!

Vi har nu utvecklat våra brandspjäll ytterligare vilket gör monteringen flexiblare och enklare:

EKO-SRBG2, brandteknisk klass EI20. Spjällaxeln kan nu monteras i valfri position.

EKO-SRBG1, brandteknisk klass EI60. Spjällaxeln kan nu monteras i valfri position. Spjället kan även monteras i isolerad kanal.

Läs mer under respektive produkt här

Publicerad 2016-05-09Nyhet SRBG1  
 
 

Nordbygg 2016 – en stimulerande mässa

Tack alla ni som besökte oss på Nordbygg 2016. Besök som stimulerar vårt arbete att utveckla och förbättra våra produkter. Tack också för intresset ni visade för våra nyheter:

Luftbehandlingsaggregat för den farmaceutiska industrin med energieffektivitet på topp, låg ljudnivå och hög kvalitet. Läs mer i vår broschyr: "Ventilation och luftkonditioneringsteknologi för kemisk industri, läkemedels-, medicinsk och renrumsmiljöer".

Energiåtervinningsaggregatet EKO-HYDROOPT med upp till 85 % energiåtervinning. 
Läs mer längre ner.

Våra smarta VAV system Läs mer i pdf och integrerade VAV lösningar Läs mer i pdf för reglering av till- och frånluftsventilation.

EKO SafeEvac Övertrycksventilation som ger säkra evakueringsvägar vid brand. Läs mer längre ner.

AL-KO PURE Luftsterilisator som håller luften ren i alla miljöer. Läs mer längre ner.

Än en gång, tack för en spännande och minnesvärd mässa! Samvaron, de trevliga diskussionerna och mingel var som alltid stimulerande - inget går upp mot den personliga kontakten! Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med kunder och leverantörer.

Vill du titta på bilder från vår monter, hittar du dem här

Publicerad 2016-04-12Nordbygg 2016  - en stimulerande mässa  
 
 

Välkommen Alexander Eitel till EKOVENT Danmark

Till vårt danska dotterbolag i Köpenhamn har vi anställt Alexander Eitel som Adm. Direktör från den 1 april. Han kommer att bli ansvarig för etablering och utveckling av EKOVENT på den danska marknaden.

Alexander har lång erfarenhet av ventilationsbranschen och försäljning inom den europeiska marknaden. Närmast kommer han från Wolf GmbH, Mainburg, Tyskland där han verkat som exportchef för västra och norra Europa.

Vi hälsar Alexander välkommen och önskar honom lycka till. Vill du besök oss i Köpenhamn är adressen Scion DTU Diplomvej 381, 2800 Kgs. Lyngby, strax norr om Köpenhamn.

Publicerad 2016-04-01Välkommen Alexander  
 
 

Välkommen till Nordbygg!

Besök oss i monter A43:20 så skall vi berätta mer om: EKO-HYDROOPT med 90% energiåtervinning, AL-KO PURE Luftsterilisator och Övertrycksventilation i trapphus och hisschakt. Se separata artiklar nedan.

Vi kommer också att berätta om vårt energieffektiva Farmacept/Hygien-luftbehandlingsaggregat med processorienterade hygienlösningar med energieffektivitet på högsta nivå, låg ljudnivå och hög kvalitet. Vårt nya Backströmningsskydd EKO-BSV med lågt tryckfall och låg ljudnivå kommer vi också att informera om. 

Välkommen!

Publicerad 2016-03-31Nordbygg 2016  
 
 

EKO SafeEvac Övertrycksventilation räddar liv!

EKO SafeEvac Övertrycksventilation är ett komplett program av ventilationsprodukter för trycksättning av trapphus och hisschakt. Utrymningsvägarna blir då trygga och evakuering av byggnaden kan utföras på ett säkert sätt. Samtidigt är det ett krav vid höga byggnader för att räddningspersonalen ska kunna utföra sitt arbete. Systemet uppfyller EU Standard 12101-6. Det är flexibelt och kan anpassas till alla typer av byggnader.

Läs mer

Publicerad 2016-03-23EKO SafeEvac  
 
 

EKO-HYDROOPT gör energibesparing lätt och enkelt

Våra energiåtervinningssystem EKO-HYDROOPT S och M kan spara upp till 90% energi. Systemen är smart utformade och passar om tilluft- och frånluftsflödena är separat installerade. För dig innebär detta: Ingen kabeldragning, eller separata styrsystem behövs, ingen specialutbildad personal och inget komplicerat underhåll. Enkel driftsättning med plug-and-play och färdigkopplat rörsystem.

Läs mer

Publicerad 2016-03-23EKO-HYDROOPT  
 
 

AL-KO PURE Luftsterilisator ger bättre luftkvalitet inomhus

AL-KO PURE Luftsterilisator tar effektivt bort ämnen i luften inomhus som kan påverka vår hälsa. Virus, bakterier och allergiframkallande ämnen, men också damm, ozon och lättflyktiga organiska ämnen (VOC). Filtret arbetar tyst, är enkelt att använda och passar fint in i alla miljöer. Tack vare sin dekorativa design är den en prydnad var än den placeras. Med ren luft omkring dig håller du dig lättare frisk, får enklare att koncentrera dig under dagen och sover bättre om natten.

Läs mer

Publicerad 2016-03-23AL-KO PURE  
 
 

EKOSELECT Produktvalsprogram

Vårt Produktvalsprogram EKOSELECT är utmärkta och effektiva hjälpmedel som underlättar ditt arbete när du skall välja rätt ventilationsprodukt för ett aktuellt behov. Programmen har många funktioner som förenklar valen. Du kan på produktgruppnivå utgå från vissa definierade val som exempelvis avluft eller uteluft, rektangulär eller cirkulär produkt. Alternativt genom att mata in aktuellt luftflöde, tryckfall, om du har specifika mått du vill utgå ifrån, m m. När du har beräknat vilken storlek på produkten du behöver kan du ladda ned beräkningsresultatet och ladda ned en 3D-fil (dxf) på vald produkt.

Gå till EKOSELECT Produktvalsprogram

Läs mer om EKOSELECT

Publicerad 2016-01-14EKOSELECT Produktvalsprogram Brandspjäll och Takhuvar