Sofiero Slott: Renovering med Ekovents DesignLine

8 april 2024
Sofiero slott, en kunglig pärla i Helsingborg, är mitt i en omfattande renovering och upprustning för att möta moderna standarder samtidigt som dess historiska charm bevaras. Ett viktigt inslag i denna renovering är installationen av avancerade ventilationssystem.

VEAB, som ansvarar för installationen av ventilationssystemen, har valt Ekovent för våra specialdesignade takhuvar som uppfyller dagens krav och regler enligt BBR.

Ekovents DesignLine-takhuvar är en del av vårt modellprogram som kombinerar funktionalitet med en stilren design. För Sofiero slott har Magasin A Arkitekter AB designat takhuvarna, medan Ekovent står för tillverkningen. Tillsammans har vi skapat takhuvar i koppar som smälter sömlöst samman med den historiska arkitekturen och samtidigt upprätthåller slottets visuella integritet. Dessa takhuvar är både praktiska och estetiskt tilltalande, vilket gör dem perfekta för en byggnad av Sofieros historiska betydelse.

Projektet, som drivs av Helsingborgs stads fastighetsförvaltning med Treano Bygg AB som totalentreprenör, förväntas vara färdigt i juni 2024. När Sofiero slott åter öppnar för allmänheten kommer det att stå som ett perfekt exempel på hur modern teknik från Ekovent och historisk charm kan samexistera i harmoni.

 

EKO-SRBG1